ASOCIAȚIA REBECA FAITH-HOPE-LOVE;

Adresa: Str. Toamnei nr. 117, sector 2, București

CIF 38071149

www.batten.ro

Comunicat de presă

APEL PUBLIC!

Către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale:

COPIII CU EPILEPSIE CONDAMNAȚI LA MOARTE ÎN LIPSA MEDICAMENTELOR

 

De mai bine de patru luni lipsește de pe piața românească un medicament esențial pentru copiii cu epilepsie. Este vorba de Frisium (clobazam).

Asociația Rebeca Faith Hope Love a sesizat această lipsă pe site-ul dedicat acestui lucru iar răspunsul a fost ca firmei importatoare i s-a suspendat acest drept și urmează a se analiza documentele când vor fi depuse.

„Pe noi nu ne interesează cine și ce nu a depus, pe noi ne interesează că oricând acesti copii, rămași fără tratament, pot întra în status epileptic și spitalele sunt pline de cei cu covid. Nici macar nu avem unde să-i ducem. De ani de zile este această problemă cu acest medicament. Și ajungem iar la politica aprobării medicamentelor în România. O politică atât de dezastruoasă pentru pacient. Suntem revoltați!”, a declarat Adnana Cotolea, mama unui copil cu epilepsie și dependent de Frisium.

Din cauza birocrației, dar mai ales a procedurilor supraîncărcate, lipsesc medicamente esențiale. Pentru copiii noștri fiecare zi este VITALĂ!

Facem pe această cale APEL PUBLIC către Agenția Națională a Medicamentului și DispozitivelorMedicale, să trateze acest caz cu maximă importanță, responsabilitate și rapiditate. AICI VORBIM DESPRE VIAȚA UNOR COPII!  

Asociația Rebeca Faith Hope Love trage un nou semnal de alarmă și cere autorităților urgentarea procedurilor pentru punerea pe piață a acestui medicament.

CONTACT:

Adnana Cotolea, vicepreședinte Asociația Rebeca Faith Hope – 0723.637.664

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish